Educatie

Tijdens de Kindermuziekweek vinden er diverse voorstellingen en workshops plaats die met een schoolklas of Buitenschoolse Opvang bezocht kunnen worden. Neem via het contactformulier onderaan deze pagina contact op met de afdeling Educatie van de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest om de mogelijkheden op te vragen.


Schoolworkshops Doe-orgel (groep 5 - 8)

In deze workshops onder schooltijd gaan de leerlingen zelf een orgel in elkaar zetten. De taken worden over groepjes verdeeld: het raamwerk in elkaar zetten, de pijpen sorteren, de toetsen sorteren. Daarna wordt alles samengebracht in het raamwerk: de magazijnbalg, de windlade, de toetsen en de pijpen. En dan… spelen maar! Aansluitend mogen de leerlingen een bezoek brengen aan de Grote Zaal van de Doelen om een kleine presentatie te zien en horen van het grote Doelenorgel. Een mooie kennismaking met de koningin der instrumenten: het orgel. 

maandag 9 april 2018 | Eduard Flipse Zaal

Entree € 3,- per kind (begeleiders gratis)

Schoolvoorstelling Aadje Piraatje viert feest (groep 1 - 2) 

Samen met de kinderen gaat theaterduizendpoot Ton Meijer op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. Ze reizen terug in de tijd naar de rijke en avontuurlijke geschiedenis van de Nederlandse scheepvaart. Zo wordt er een combinatie gemaakt van de avonturen van Aadje en de echte avonturen van de zeevaarders uit de Gouden Eeuw. Gebaseerd op het nieuwste Aadje Piraatje boek van schrijfster Marjet Huibers en illustrator Sieb Posthuma.

dinsdag 10 april 2018 | Eduard Flipse Zaal
09.45-10.45 u | 11.15-12.15 u

Entree € 3,- per kind (begeleiders gratis)

Zangworkshop voor kinderen van de BSO (4 - 6 jaar & 7+)

Zingen is iets dat iedereen kan en samen zingen is nog leuker. Onder begeleiding van docenten van SKVR Muziek gaan we samen vrolijke, droevige, bekende en onbekende liedjes zingen. Met fantasie en uitbeelden komen de liedjes tot stand en is het zangfeest compleet. Voorafgaand aan het zingen volgen de kinderen van 4-6 jaar een korte kunstworkshop met Villa Zebra. Na afloop van de zangworkshop gaan de groepen 4-6 jaar en 7+ voor elkaar optreden.   

woensdag 11 april 2018 

Eduard Flipse Zaal | kinderen 4-6 jaar
Jurriaanse Zaal | kinderen 7+

14.00-15.15 u | 15.30-16.45 u

Entree € 3,- per kind (begeleiders gratis)

Het Griezelorkest (groep 5 - 6)

Rotterdams Philharmonisch Orkest 

Remko Vrijdag (o.a. Het Klokhuis, Welkom in de Gouden/ IJzeren Eeuw en Dolfje Weerwolfje) speelt Archibald: het manusje-van-alles dat ervoor moet zorgen dat alles voor het orkest goed geregeld is. Als er iets fout gaat, is het zijn schuld. En vandaag is het goed mis: de dirigent is zoek! Archibald begint een zoektocht door het hele gebouw, dat plotseling betoverd lijkt. Zo zijn de wc’s veranderd in een immense ijsvlakte en is de muziekbibliotheek ineens een spookachtig moeras. Lukt het Archibald om de dirigent op tijd te vinden?

woensdag 11, donderdag 12, vrijdag 13 april 2018 | Grote Zaal
 u |  u

Entree € 4,50 per kind (begeleiders gratis)

* verplicht