Educatie

Tijdens de Kindermuziekweek vinden er diverse voorstellingen en workshops plaats die met een schoolklas of Buitenschoolse Opvang bezocht kunnen worden. Neem via het contactformulier onderaan deze pagina contact op met de afdeling Educatie van de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor meer informatie.

Schoolvoorstelling Boer Boris (groep 1-2 en 3)

Boer Boris woont op een boerderij. Hij heeft allerlei dieren, machines en een moestuin. Op een dag krijgt hij een bijzondere brief. Er komen twee inspecteurs op bezoek. Oei, dat is spannend! Boer Boris moer het beste van zichzelf en de boerderij laten zien. Maar wat is het beste? Zusje Sam schiet te hulp en samen gaan ze keihard aan het werk. Gebaseerd op de kleurrijke Boer Boris prentenboeken van Ted van Lieshout en Philip Hopman van Uitgeverij Gottmer. Met heerlijke meezingliedjes van Jeroen Schipper en Anke Timmer. 

vrijdag 31 maart 2017 | Eduard Flipse Zaal
10.00-10.55 u | 11.15-12.10 u | 13.15-14.10 u

Entree € 3,- per kind (begeleiders gratis)

Zangworkshop voor kinderen van de BSO (4-6 jaar)

Zingen is iets dat iedereen kan en samen zingen is nog leuker. Onder begeleiding van docenten van SKVR Muziek gaan we samen vrolijke, droevige, bekende en onbekende liedjes zingen. Met fantasie en uitbeelden komen de liedjes tot stand en is het zangfeest compleet. Voorafgaand aan het zingen gaan de kinderen knutselen met Villa Zebra. Na afloop van de workshop gaan de kinderen kijken naar de opera-uitvoering van de oudere kinderen die de workshop mini-opera hebben gevolgd. 

woensdag 5 april 2017 | Eduard Flipse Zaal
14.00-15.15 u | 15.30-16.45 u

Entree € 3,- per kind (begeleiders gratis)

Workshop mini-opera voor kinderen van de BSO (7+)

Tijdens deze mini-opera workshop gaan de kinderen mee in het verhaal van een opera. Een opera? Ja, en wat hoort daarbij? Nou, we gaan zingen, dansen, spelen, kijken en luisteren. En we spelen een rol in deze 1-akter als prins, lakei, prinses, danseres, cavalier of nar, waarbij een heus opera-strijkensemble ons zal begeleiden. Na wat oefenen, zingen, dansen en afspraken maken komt het spel tot een verhaal en zetten we het neer in een heuse theatrale opera-uitvoering! 

woensdag 5 april 2017 | zaal n.t.b.
14.00-15.15 u | 15.30-16.45 u

Entree € 3,- per kind (begeleiders gratis)

Schoolvoorstelling 'Van Mozart tot...' (groep 7 en 8)

In deze interactieve voorstelling komt de beroemde componist Beethoven weer voor even tot leven. Hij neemt de leerlingen mee op reis. Als een ontdekkingsreiziger voert hij ze dwars door de muziekgeschiedenis mee naar de mooiste en gekste verhalen van een aantal grote componisten. Waarheen de reis precies voert is onduidelijk, maar de ontdekkingen zijn adembenemend...

Samen met ZangExpress en Beethoven zingen de leerlingen mee met bekende melodieën van componisten zoals Mozart. Deze worden samen met een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest live uitgevoerd tijdens de concerten. Het resultaat is een unieke, eigenwijze en nieuwe kijk op iets wat al heel lang bestaat. 

donderdag 6 april 2017 | Eduard Flipse Zaal
10.00 u | 11.30 u | 13.15 u

Entree € 3,50 per kind (begeleiders gratis)* verplicht