De Vloer Danst

Datum en tijd

De activiteit begint om 11:00 :uur op 14 april 2024

Waar?

Eventlocatie: Amare
Zaalnaam: Kunstenplein
Plaatsnaam: Den Haag
Provincie: Zuid-holland

Beschrijving activiteit

Wat zijn de geluiden die we horen en voelen als we door knaagdieroren naar de wereld luisteren? De Vloer Danst is een levendige reis door het knaagdieroor en zijn ondergrondse funomenologieën.

Knaagdiergeluiden: hun ondergrondse communicatie
Jarenlang zijn de bodem en zijn ondergrondse geluidslandschappen veel stiller gebleven voor onze oren. Maar in feite is de bodem een sonore plek. Ruisen, krabben, bonzen, kauwen, spinnen, knorren… De bodem zoemt met de geluiden van talloze levende wezens, die een symfonie van organismale activiteit voortbrengen waar wetenschappers nu pas vat op beginnen te krijgen. Akoestische en seismische signalen spelen een belangrijke rol in de communicatie tussen knaagdieren. Deze onderaardse zoogdieren beschikken over een rijk vocaal repertoire: ze vertonen een opmerkelijke diversiteit in de productie van akoestische signalen, waaronder een breed scala aan vocalisaties voor verschillende doeleinden. Bepaalde soorten gebruiken ook het seismische kanaal (grondtrillingen) als communicatiemiddel, vooral voor communicatie over lange afstanden. De manier waarop dergelijke communicatiestrategieën zijn afgestemd op de akoestiek van hun leefomgeving benadrukt de ingewikkelde wisselwerking tussen hun zintuiglijke modaliteiten en de omgeving waarin ze gedijen.

Sonisch spel & dierlijke bioakoestiek
Speel, raak aan, voel, bouw, verbind, omarm, beweeg, loop, componeer, creëer of scharrel met de ‘knaagdierpercussiekit’. Geïnspireerd door hun ondergrondse soundscapes, bestaat het uit een set van verschillende beweegbare units, die ofwel functioneren als dreuners of dansende stoelen. Staand, zittend, liggend, of gewoon door het aan te raken, kan men de geluiden die in de verschillende holen worden uitgestoten creëren, voelen en ermee vibreren.

Uitvoerenden

Roc Montoriol creatieve concept & installatie
Siavash Jafari creatieve concept & installatie
Otso Aho creatieve concept & installatie
Uku Tuuling creatieve concept & installatie
Gaia Heichal creatieve concept & installatie

Hugo Morales project development
Irene Ruipérez project development

Deel de activiteit met vriendjes en vriendinnetjes

Overig

Deze activiteit is: Gratis

Doelgroep: 6-9 jaar, 6-12 jaar.

Het wordt georganiseerd door: Stichting Amare

Bekijk meer activiteiten

Samen muziek maken in de Doe maar mee band

Doe Maar Mee Band

11 april 2024
11 april 2024
16:45
Culemborg
Betaald
Live

Doelgroep: Alle leeftijden.

Doe Maar Mee Band

11 april 2024
11 april 2024
13:15
Ruurlo
Betaald
Live

Doelgroep: Alle leeftijden.