Doe Maar Mee Band oud

Wat is de Doe Maar Mee Band?

Een Doe Maar Mee band is een orkest waar kinderen – met en zonder muziekervaring – op een laagdrempelige manier de mogelijkheid krijgen mee te doen aan een (groot) live orkest. Spelen in een orkest levert kinderen niet alleen een hele leuke ervaring op, maar stimuleert allerlei zintuigen en cognitieve functies. Zo leer je in een orkest naar jezelf en de ander te luisteren, samenwerken, voor je instrument of stem te zorgen en allerlei emoties te ervaren.

De Doe Maar Mee Band is speciaal opgezet om connectie te maken tussen muziekverenigingen en scholen. Door elkaar op te zoeken kan iedereen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken en in de Kindermuziekweek een knallend optreden geven.

Twee succesvolle edities
Inmiddels heeft De Doe Maar Mee Band twee succesvolle edities achter de rug. Een Gelderse editie in 2022 met ruim 350 kinderen die optraden bij Paleis het Loo. En in 2023 een landelijke editie waar maar liefst 10 verschillende Doe Maar Mee Bands (variërend van 150 tot 350 kinderen per band) op diverse locaties in het land een optreden gaven tijdens de Kindermuziekweek.

De Doe Maar Mee Band – Kindermuziekweek 2024
Ook in 2024 roepen we alle deelnemers op om een Doe Maar Mee Band op te tuigen. Daarnaast roepen we ook scholen, muziekverenigingen, orkesten en samenspeel groepen op om contact te zoeken met de deelnemers van de Kindermuziekweek om zo samen nieuwe of extra grote Band te vormen.

Meld je Doe Maar Mee Band vooral aan als activiteit.  Zo wordt het Kindermuziekweek aanbod extra rijk.

Gratis repertoire
In samenwerking met verschillende partijen stellen wij gratis repertoire beschikbaar met onder andere het Kindermuziekweeklied. Er zijn partijen voor kinderen die nog geen instrument kunnen spelen en kinderen die muzikaal al wat verder zijn. Vanaf december kun je van de eerste liedjes bladmuziek vinden op de site van onze partner Musidesk: www.musidesk.nl

Het materiaal dat je nodig hebt om het Kindermuziekweeklied 2024 te oefenen staat nu al voor je klaar in de leeromgeving van onze educatieve partner 123ZING: www.123zing.nl

Vloglessen van Teun Peters
In de periode vanaf januari 2024 kunnen kinderen uit groep 7 en 8 in samenwerking met diverse filmhubs in Nederland vloggen over hun eigen repetitieperiode en het optreden. Ze leren vloggen aan de hand van online gratis vloglessen van bekende YouTuber Teun Peters. Ook kunnen scholen bij een aantal filmhubs vlog-materiaal lenen.

Heb je hier als school interesse in? Stuur dan een e-mail, dan zenden wij het gratis vloglessen pakket naar je toe.

Hoe vorm ik een Doe Maar Mee Band? 
Dat kan heel eenvoudig! Zoek een school in de buurt, neem contact op met de lokale muziekvereniging, vraag de cultuurcoach in jouw regio of kijk wie er aangesloten zijn bij de Muziektafels in jouw regio.

Als jullie elkaar hebben gevonden en een Band hebben gevormd dan kun je deze aanmelden als activiteit in de Kindermuziekweek.

Doe Maar Mee Band gevormd?
Heb je je Doe Maar Mee Band gevormd? Meld je dan hier aan als deelnemer!

Ben je al deelnemer? Meld dan je activiteit aan in het programma overzicht m.b.v. jouw eigen inlog gegevens.

Bekijk hier een leuke compilatie video van een aantal Doe Maar Mee Bands in 2023.

https://youtu.be/MxDW9JTYgK8

Doen jullie mee? Dan vormen we samen de grootste band van Nederland!