Doe Maar Mee Band

Samen muziek maken in de Doe maar mee band

De Kindermuziekweek ‘Doe Maar Mee Band’

Ben je op zoek naar een unieke, lang(er)lopende invulling van de Kindermuziekweek? Vorm een Kindermuziekweek Doe Maar Mee Band!

Met de Doe Maar Mee Band krijgen kinderen – met en zonder orkestervaring – de kans om mee te spelen in groot (live) orkest. Spelen in een orkest levert kinderen niet alleen een hele leuke ervaring op, maar stimuleert allerlei zintuigen en cognitieve functies.

Iedereen kan aan de slag met het repertoire bij het Kindermuziekweeklied, gemaakt samen met 123ZING. Of pak het grootser aan: meld je aan als deelnemer, maak gebruik van het volledige repertoire voor Doe Maar Mee Bands en geef een concert op een toffe locatie! Tijdens de Kindermuziekweek kan het niet gek en groots genoeg!

Bekijk hier een leuke compilatie video van een aantal Doe Maar Mee Bands.

Creëer je eigen Doe Maar Mee Band!

Maak van je (school)orkest een Kindermuziekweek Doe Maar Mee Band! Leg contact met een (muziek)school in de buurt en laat alle kinderen samen toewerken naar een optreden tijdens de Kindermuziekweek. Vraag hele klassen mee te doen.

Je kunt meespelen met het lied Energie met behulp van de meespeelvideo en arrangementen van 123ZING. Ook als je nog niet eerder met een schoolorkest hebt gewerkt, kun je projectmatig en eenvoudig meespelen met dit lied.

Doe Maar Mee Band

Gratis repertoire

In samenwerking met educatief partner 123ZING stellen wij gratis repertoire beschikbaar bij het Kindermuziekweeklied van 2024!

 Er zijn partijen voor kinderen die nog geen instrument kunnen spelen en kinderen die muzikaal al wat verder zijn. Je kunt het bladmuziek vinden op de site van onze partner Musidesk: www.musidesk.nl

Optreden in de Kindermuziekweek

Na een aantal weken voorbereiding is het tijdens de Kindermuziekweek écht zover; het concert!

Het is een magische ervaring voor kinderen om te zien hoeveel ze in een korte tijd al geleerd hebben. Optreden voor vriendjes, oma’s en opa’s of de burgemeester , het kan overal. OP je eigen (muziek)school bijvoorbeeld. Of wat denk je van het grote podium van de schouwburg, het muziekgebouw of de popzaal in het centrum?

Kijk bijvoorbeeld eens bij deelnemers of partners van de Kindermuziekweek. Velen steunen het idee van Kindermuziekweek Doe Maar Mee Bands en werken maar al te graag mee!

Vloglessen van Teun

Zijn er kinderen voor wie zingen of muziek maken echt niet is weggelegd? Betrek ze alsnog met de Vlog Lessen van Teun Peters. Zo kunnen kinderen (leren) vloggen over hun eigen repetitieperiode en het optreden.

Filmhub Oost heeft bekende YouTuber Teun Peters (bekend van Dylan Haegens) gevraagd om online vloglessen te maken die jouw leerlingen kunnen volgen, samen met een lesbrief gemaakt door Filmhub Oost. Ook kunnen leerlingen uit Gelderland, Overijssel, Noord-Holland, Friesland, Groningen en Drenthe Film-maak-sets lenen om aan de slag te gaan met het maken van vlogs. In deze film-maak-sets zitten iPads, microfoons en statieven om mee te werken. Ook zijn er online video’s te vinden en een lesbrief over hoe je met deze set moet werken.

Willen jullie hier ook graag aan de slag? Meld je dan aan als deelnemer en ontvang het totale lespakket en de online video’s van Teun Peters in de mail.

Meld je hier aan!

Als beginners- of jeugdorkest kun je tijdens de Kindermuziekweek optreden met de Doe Maar Mee Band. Dit concept is opgezet om kinderen de bijzondere ervaring van live meespelen in een orkest te laten ervaren en een connectie te maken tussen muziekverenigingen en scholen.

Werken jullie samen met een basisschool in een beginners-, jeugd- of schoolorkest? Schrijf je dan in!