fbpx

Organisatie

Slagwerk Den Haag

Slagwerk Den Haag (SDH) is sinds de oprichting in 1977 gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. De podiumbespelers én multi-inzetbare (co)creators willen keer op keer verbazen en verrijken in elke denkbare setting. Op het traditionele instrumentenarsenaal, maar bijvoorbeeld ook op porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte instrumenten. In projecten wordt gereflecteerd op de nieuwste ontwikkelingen.
SDH werkt samen met kunstenaars en makers van nu, waaronder bijv. componisten Michael Gordon, Steve Reich, Sofia Goebaidoelina, Kate Moore, Darien Brito en Yannis Kyriakides, dansgezelschap Club Guy & Roni, Nederlands Danstheater, choreograaf Hofesh Shechter, Raschèr Saxophone Quartet en het theatergezelschap van Boukje Schweigman.
Toonaangevende partners, ook uit andere disciplines, zijn onder andere Orkater,
Asko|Schönberg, producer Talismann (Guy Blanken) en internet collectief Buurmen.
Het speelveld is breed; van Bang on a Can in New York tot Dortmund Konzerthaus of
Concertgebouw Amsterdam, van het Holland Festival tot de sloppenwijken van Caïro en van klaslokaal tot Muziekgebouw aan het IJ tot het Oerol Festival op Terschelling.
In 2018 trok Slagwerk Den Haag meer dan 44.000 bezoekers met concerten en voorstellingen in binnen- en buitenland. Alleen in Nederland al stonden er meer dan 190 concerten, muzieken danstheatervoorstellingen, jeugdvoorstellingen, workshops, presentaties en inleidingen op de kalender. Naast concerten en voorstellingen door heel Nederland is SDH regelmatig in Europa, Zuid-Amerika (zuidamerikaanse première Xenakis’ Pléïades) VS, Midden-Oosten en Japan te beluisteren.

We kunnen geen optredens vinden
We kunnen geen optredens vinden

We willen je wat vragen...

wij willen graag continu onze website verbeteren, zodat jij sneller kan vinden wat je zoekt: informatie, activiteiten of meer. We hebben hier data voor nodig. Vind je het goed als we deze verzamelen?

Privacy policy | Sluiten
Ik wil dit zelf instellen