Geschiedenis

Tot en met 2018 organiseerden De Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest de jaarlijkse Kindermuziekweek 10 jaar lang in Rotterdam. Het is ontstaan vanuit de diepe wens om  alle kinderen het plezier van live muziek te laten ervaren. Tijdens de week werden daarom niet alleen muziekvoorstellingen gegeven, maar juist ook veel activiteiten voor de basisscholen, buitenschoolse opvang, crèches, etc. 

De Rotterdamse Kindermuziekweek was ieder jaar zo’n succes dat De Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest in 2019 samen met 10 partners uit muziekminnend Nederland de krachten besloten te bundelen. Samen bouwen zij aan een landelijk event waar zoveel mogelijk kinderen met hun ouders de kracht en het plezier van (live) muziek ervaren.

De eerste landelijke editie vond plaats in april 2019 en bereikte 25.000 kinderen door middel van 180 voorstellingen door het gehele land. Het mediabereik was ruim 13,5 miljoen.

De tweede landelijke editie (van 27 maart t/m 5 april 2020) moest door COVID-19 helaas noodgedwongen online plaatsvinden, maar was alsnog een groot succes.
Met 150 muziekactiviteiten heeft de Kindermuziekweek ruim 100.000 online
bezoekers getrokken. Het mediabereik dit jaar was 6,7 miljoen.