Landelijke opening

Advertenties Kidsweek (5)

Opening vanuit Muziekgebouw aan 't IJ

Op vrijdag 1 april om 11 uur wordt de opening van de Kindermuziekweek uitgezonden vanuit het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Kijk je ook mee vanuit huis of samen met je hele klas? Je kunt het volgen via onze website of ons YouTube kanaal!

Er zijn optredens van jeugdmuziekgezelschap Oorkaan, Combo Quintuple van Muziekschool Amsterdam, Muziekschool Waterland en Ayana. Zij zingt tijdens de opening het Kindermuziekweeklied ‘Ik en Jij’ en roept alle kinderen uit Nederland op om mee te zingen.

De presentatie is in handen van Eric en Freek, die garant zullen staan voor een energieke start van de Kindermuziekweek.
Bereid je voor op een opening waar je niet op je stoel kúnt blijven zitten, want we willen dat iedereen meezingt, -danst, en -klapt!

Het  Kindermuziekweeklied ‘Ik en Jij’
Dit jaar is ‘Vrienden’ het thema van de Kindermuziekweek. Wat is er leuker dan samen met je vrienden muziek luisteren of maken. Het Kindermuziekweeklied ‘Ik en Jij’ is tot stand gekomen in samenwerking met educatief partner 123ZING. Het lied is geschreven door Jan Groenteman in samenwerking met Eric Robillard en Freek Koopmans. 

123ZING biedt bij het lied een gratis (digitaal) muzikaal lespakket voor alle scholen in Nederland. Het lied en alle extra’s zijn gratis online beschikbaar. Oefen met je klas of vanuit huis alvast mee!