Onze muziekvrienden

We zijn supertrots op onze Muziekvrienden die de Kindermuziekweek, vaak al meerdere jaren, een warm hart toedragen! 

Grote kans dus dat je ze tegenkomt bij kleine of grote Kindermuziekweek activiteiten. Hieronder vind je meer informatie over onze Muziekvrienden. 

Onze muziekvrienden

Remy van Kesteren

Harpist en componist
 “Ik kan me het leven niet voorstellen zonder muziek. Ieder kind zou de mogelijkheid moeten krijgen om live muziek te horen, te maken en te beleven. Als kind kreeg ik die kans, leerde ik de harp kennen en van muziek te houden.

Als KMW-vriend wil ik zoveel mogelijk kinderen ook de kans geven om betoverd te worden door muziek.”

Floris Kortie

Presentator en programmeur
 “Muziek is één van de zaken die het leven de moeite waard maakt. Het helpt ons abstract te denken, emoties te voelen en intuïtief contact te maken. Heilzaam voor volwassenen, onmisbaar voor kinderen!
Ik hoop dat alle jonge oren veel nieuws horen tijdens de Kindermuziekweek!”

Dirk Scheele

Kinder popster
 “Muziek ontroert, troost, inspireert, geeft kracht en plezier. En daarom vind ik het zo belangrijk”

Izaline Calister

Singer/songwriter en theatermaker

De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden. Haar werk verbindt ook taalgebieden aan elkaar door vertalingen en eigen versies van o.a. Nederlandse en Curaçaose liedjes. 
“Kinderen die opgroeien met veel muziek, worden leukere mensen”

Kim Spierenburg

Componiste, columniste, spreker en SLE ambassadeur
Door haar auto-immuunziektes: SLE, Sjogren en Coeliakie voelt violiste Kim Spierenburg altijd pijn en moeheid, maar met haar viool laat ze zien hoe ze haar dromen waarmaakt. “Ik vind dat je groot moet dromen.  De grootste beperking zit in je hoofd, vind ik, en niet in je aandoening.” 

Fernando Halman

DJ FunX
Als Radio-DJ bij FunX ben ik al 15 jaar bezig om me in te zetten voor jong en nieuw talent. Kinderen en muziek zijn een ontzettend vruchtbare combinatie en elk kind verdient een plek om zijn of haar muzikaal talent te kunnen ontplooien.
Als ambassadeur van de Kindermuziekweek wil ik me daar extra hard voor maken!”

Lavinia Meijer

Harpiste
“Een week waarin het jonge publiek extra wordt uitgenodigd om er op uit te trekken, op zoek naar bekende en onbekende muziek, wat een mooi initiatief!
Nederland is rijk aan veel diverse muziek, onzichtbare kunst, prikkelend en verrijkend, zonder grenzen, voedzaam voor geest en lichaam!”