De Jongste Componistendag

Datum en tijd

De activiteit begint om 12:30 :uur op 6 april 2024

Waar?

Eventlocatie: Workshop programma: Scholen in de Kunst aan het Eemplein. Concert: St. Aegtenkapel van Flint
Zaalnaam: St. Aegtenkapel van Flint
Plaatsnaam: Amersfoort
Provincie: Noord-holland

Beschrijving activiteit

Ook dit jaar organiseert Stichting In de Knop in samenwerking met Flint en Scholen in de Kunst weer een Jongste Componistendag!

Op zaterdagmiddag 6 april is er in de ruimtes van Scholen in de Kunst een programma van muzikale workshops en activiteiten rondom componeren en improviseren. Na afloop van de workshops gaan we met z’n allen in een muzikale optocht richting de Sint Aegtenkapel voor het afsluitende concert!

De workshops zijn alleen voor kinderen van 6 tot 12 jaar en is van 12.30 tot 15.30 uur bij Scholen in de Kunst. Daarna komen alle kinderen naar de Sint Aegtenkapel voor het feestelijke afsluitingsconcert. Hier worden de resultaten van de workshops getoond door de deelnemers zelf en worden er een aantal gloednieuwe muziekstukken in première gebracht door Merel Vercammen (viool) en Wilco Oomkes (accordeon). Naast deze composities spelen Merel en Wilco een paar stukken die nog helemaal niet bestaan; tijdens het concert zullen zij met input van het publiek muzikale portretten van dieren gaan spelen. Het concert is van 16.00 tot 17.00 uur in de St Aegtenkapel van Flint.

Voor kinderen die ook naar het workshopgedeelte komen is een kaartje ‘Workshop+Concert’ verreist. Voor ouders en/of kinderen die naar het concert willen komen hoeft er alleen een concertkaartje gekocht te worden. Kaartjes zijn te koop via de website van Flint: https://flint.nl/agenda/jongste-componistendag-2024/

Heb je vragen over de Jongste Componistendag of de compositiecursus? Mail naar: indeknop@gmail.com

Deel de activiteit met vriendjes en vriendinnetjes

Overig

Deze activiteit is: Betaald

Doelgroep: 6-12 jaar.

Het wordt georganiseerd door: Stichting In de Knop

Bekijk meer activiteiten

Samen muziek maken in de Doe maar mee band

Doe Maar Mee Band

11 april 2024
11 april 2024
16:45
Culemborg
Betaald
Live

Doelgroep: Alle leeftijden.

Doe Maar Mee Band

11 april 2024
11 april 2024
13:15
Ruurlo
Betaald
Live

Doelgroep: Alle leeftijden.