Voor scholen, kinderopvang en BSO’s

Tijdens de Kindermuziekweek van 5 tot en met 14 april 2024 kun je van alles doen samen met je groep of klas. Of je nou op de peuterspeelzaal zit, naar het kinderdagverblijf gaat of al naar de basisschool, iedereen kan meedoen!

Meedoen met de Kindermuziekweek? Check hieronder de mogelijkheden! Maar… we hebben nog meer leuke verassingen in petto, dus hou deze pagina goed in de gaten!

Kindermuziekweek - Energie - Duron

Gratis muzikaal lespakket

123ZING heeft, net als afgelopen jaren, weer het lied voor de Kindermuziekweek gemaakt: Energie! Als je ergens energie insteekt, krijg je die ook weer terug! Dat is de boodschap van dit swingende nummer.

Het lied is geschreven door Jan Groenteman, winnaar van de Willem Wilminkprijs in 2022 en genomineerde in 2023 en wordt gezongen door Duron, bekend van het Junior Songfestival 2023. Je kunt het hele lied vanaf maart beluisteren maar beginners- en jeugdorkesten kunnen er nu al mee aan de slag.

Welke energie heb je nodig om muziek te maken?

Door goed te eten, kun je goed bewegen. Door een stekker in het stopcontact te steken, gaat het licht aan. Zonder energiebronnen gebeurt er niks. Hoe werkt dat met muziek? Welke energiebron hebben we eigenlijk nodig voor het maken van een muziekstuk?

Speciaal hiervoor zijn er drie Takaro’s gemaakt voor de Kindermuziekweek. In deze Takaro’s bouwt energiemachine-uitvinder Ruben een echte muziekmachine. Je leert welke bouwstenen er nodig zijn voor een muziekstuk en zelfs hoe je kunt componeren.

Méér Muziek in de Klas

Overal zit muziek in met Buddy en Willem

Je hebt niet per se een piano, gitaar of drumstel nodig om muziek te maken. Overal zit namelijk muziek in! Buddy en Willem laten zien hoe je met keukengerei en schoolspullen je eigen ritme kunt spelen. Doe je mee met deze energizer van onze partner Méér Muziek in de Klas?

Geschikt voor groep 6-8

Kleurplaat Download

Haal de kleurtjes maar tevoorschijn en nodig alle kindjes van je klas uit voor een kleurrijk avontuur! Download onze gratis kleurplaat en laat de kinderen hun eigen kleurrijke meesterwerk maken.  Laat de Kindermuziekweek maar swingen op al die prachtige tekeningen!

Kindermuziekweek kleurplaat
KMW 2024 Energizer - Flamingo

Muzikale Energizer

Een vrolijke, Engelstalige energizer over dansen als een flamingo. Super leuk om samen te doen en ideaal om weer even wat energie in de klas of groep te krijgen.

Nodig alle kindjes uit om uit volle borst mee te zingen en uiteraard lekker mee te dansen. Door mee te bewegen wordt de grove motoriek en balans gestimuleerd. Na het zingen van het lied kun je eventueel verder aan de slag  met de componeeropdracht en het arrangement voor Spelenderwijsorkest.

Meer ontdekken?

Klik op de button voor nog meer gratis en betaalde  activiteiten bij jou in de buurt! Laat je verrassen door het diverse aanbod en heel veel plezier!