Muziekvrienden

Onze muziekvrienden

We zijn supertrots op onze Muziekvrienden die de Kindermuziekweek, vaak al meerdere jaren, een warm hart toedragen!

Grote kans dus dat je ze tegenkomt bij kleine of grote Kindermuziekweek activiteiten. Hieronder vind je meer informatie over onze Muziekvrienden.

Kindermuziekweek-2024-Duron

Duron

‘Ik hoop te inspireren’

Het nieuwe Kindermuziekweeklied ‘Energie!’ wordt gezongen door Duron, finalist van het Junior Songfestival 2023, houdt van bellen en trefbal en kan niet zonder zijn familie en vrienden.

‘Super gaaf dat ik dit jaar de zanger ben. Met het nummer ‘Energie’ hoop ik kinderen te inspireren om iets met muziek te gaan doen.’

Jamai Loman

Met een harde slag op een grote gong opent niemand minder dan Jamai op vrijdagmorgen 5 april 2024 de Kindermuziekweek in De Doelen in Rotterdam.

Jamai speelde tijdens zijn schooltijd al in diverse schoolmusicals en in een schoolband. Hij kreeg in 2003 landelijke bekendheid door zijn deelname aan Idols, waar hij als winnaar uit de bus kwam.

Jamai Loman

Hippe Gasten

Hippe Gasten

Muziek is energie!

Zonder muziek zou de wereld heel saai zijn. We ademen dus we maken muziek. We kunnen ons geen dag voorstellen zonder muziek. Wanneer we samen muziek maken gebeurt er iets magisch, dat gevoel is onbeschrijfelijk.

Muziek verbindt. Het is een taal die iedereen verstaat. Al zou er een midden in de dichte oerwouden van Brazilië een nieuwe stam worden ontdekt; wedden dat ze muziek maken! Met muziek kun je uiting geven aan je gevoelens. Muziek is energie en dat kan iedereen voelen. 

DJ FunX

”Als Radio-DJ bij FunX ben ik al 15 jaar bezig om me in te zetten voor jong en nieuw talent. Kinderen en muziek zijn een ontzettend vruchtbare combinatie en elk kind verdient een plek om zijn of haar muzikaal talent te kunnen ontplooien.
Als ambassadeur van de Kindermuziekweek wil ik me daar extra hard voor maken!”

Fernando Halman

Dirk Scheele

Kinder popster

“Muziek ontroert, troost, inspireert, geeft kracht en plezier. En daarom vind ik het zo belangrijk”

Dirk Scheele schrijft en speelt al meer dan 25 jaar liedjes voor kinderen tussen de 2-8 jaar. Hij treedt op in de theaters & popzalen in binnen- en buitenland, is te zien op Nickelodeon en uploadt iedere week een nieuwe video op YouTube. Iedere zaterdag- en zondagochtend is Dirk te horen op Hallo Kids Radio met de ‘Dirk Scheele Show’.

Singer/songwriter en theatermaker

”De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caraïbische invloeden. Haar werk verbindt ook taalgebieden aan elkaar door vertalingen en eigen versies van o.a. Nederlandse en Curaçaose liedjes.
“Kinderen die opgroeien met veel muziek, worden leukere mensen”

Izaline Calister

Lavina Meijer

Harpiste

“Een week waarin het jonge publiek extra wordt uitgenodigd om er op uit te trekken, op zoek naar bekende en onbekende muziek, wat een mooi initiatief!
Nederland is rijk aan veel diverse muziek, onzichtbare kunst, prikkelend en verrijkend, zonder grenzen, voedzaam voor geest en lichaam!”

Componiste, columniste, spreker en SLE ambassadeur

“Door haar auto-immuunziektes: SLE, Sjogren en Coeliakie voelt violiste Kim Spierenburg altijd pijn en moeheid, maar met haar viool laat ze zien hoe ze haar dromen waarmaakt. “Ik vind dat je groot moet dromen. De grootste beperking zit in je hoofd, vind ik, en niet in je aandoening.”

Kim Spierenburg

Remy van Kesteren

Harpist en componist

“Ik kan me het leven niet voorstellen zonder muziek. Ieder kind zou de mogelijkheid moeten krijgen om live muziek te horen, te maken en te beleven. Als kind kreeg ik die kans, leerde ik de harp kennen en van muziek te houden.

Als KMW-vriend wil ik zoveel mogelijk kinderen ook de kans geven om betoverd te worden door muziek.”