Doe Maar Mee Concert

Datum en tijd

De activiteit begint om 11:00 :uur op 8 april 2024

Waar?

Eventlocatie: Theaterplein 1, 3772 KX Barneveld
Zaalnaam: BDU Zaal
Provincie: Gelderland

Beschrijving activiteit

Besloten schoolvoorstelling PO

Op 8 januari 2024 bruist de grote zaal van het Schaffelaartheater te Barneveld van ‘Energie’! In twee (gratis) schoolvoorstellingen doen kinderen mee met de professionele DoeMaarMeeBand, samengesteld uit De Ereprijs samen met leden van Phion en NJO.

Ook slagwerkgroep ‘De Voortzetters’ uit Terschuur (www.voortzetters.nl) zijn van de partij! Samen met twee basisscholen uit de regio nemen ze de percussie van het kindermuzieklied ‘Energie’ en van ‘Kappa Kappa’ voor hun rekening.

Componist Remy Alexander werkte met een aantal schoolklassen met het compositieprogramma takaro.nl voor basisscholen en maakte samen met hen een compositie voor het orkest. We zijn al erg benieuwd naar deze première!

Al jaren organiseert orkest De Ereprijs compositieprojecten voor middelbare scholen in de regio: een uitgebreid onderwijsprogramma voor leerlingen met het examenvak muziek. In een korte intensive periode krijgen leerlingen onderwijs in hedendaagse muziek en compositie en schrijven vervolgens hun eigen stuk voor het orkest de Ereprijs. Ook de examenklas muziek van het Johannes Fontanus College werd uitgedaagd om te gaan componeren. Voor het programma heeft Orkest de Ereprijs de compositie van een van de leerlingen, Jorrit Schipper (16) van het JFC gekozen!

Rapper Pjotr schreef het nummer ‘Ik moet gaan’. Remy Alexander maakte hiervoor een arrangement voor de orkestbezetting. Daniel Bakker, lokaal zangtalent van het Johannes Fontanus College, zal dit nummer voor zijn rekening nemen, samen met twee rappers. (Tom Overeem en Bryan Vooijs).

Na afloop van het concert kunnen deelnemende schoolklassen aanhaken op het instrumentencircuit van de Muziekschool Barneveld, om instrumenten te leren kennen.

 

Deel de activiteit met vriendjes en vriendinnetjes

Overig

Deze activiteit is: Gratis

Doelgroep: 6-12 jaar, Ouders, Leerkrachten.

Het wordt georganiseerd door: Stichting Connect Barneveld

Bekijk meer activiteiten

Samen muziek maken in de Doe maar mee band

Doe Maar Mee Band

11 april 2024
11 april 2024
16:45
Culemborg
Betaald
Live

Doelgroep: Alle leeftijden.

Doe Maar Mee Band

11 april 2024
11 april 2024
13:15
Ruurlo
Betaald
Live

Doelgroep: Alle leeftijden.