Lentecursus Muziek op Schoot Wijk bij Duurstede

Datum en tijd

De activiteit begint om 10:00 :uur op 21 maart 2024

Waar?

Eventlocatie: Ewoud en Elisabeth Gasthuis
Zaalnaam: Willem van Abcoudezaal
Plaatsnaam: Wijk bij Duurstede
Provincie: Utrecht

Beschrijving activiteit

Er wordt gestart met een opruimliedje, dat werkt zo aanstekelijk, in een mum van tijd is het speelgoed (gebruikt tijdens de inloop) opgeruimd en kunnen we met de MoS -activiteiten beginnen.
Iedereen wordt welkom geheten, de ene keer d.m.v een handpop, een andere keer met een speciale knuffel, of een instrumentje, in ieder geval iets waar de aandacht naartoe gaat, daar komen we in de loop van de les ook weer op terug. En dan volgt daar een liedje of spreektekst over. Alle kinderen worden welkom geheten met hun naam.
Afwisselend worden er rustige en wat actievere liedjes gedaan, we bezingen dagelijkse bezigheden zoals voeten vegen, tanden poetsen, spreekteksten, schootliedjes, dierenliedjes, onzinliedjes, dansliedjes, kleine volksdansjes,liedjes over het lijf, bekende liedjes, nieuwe liedjes. Er wordt ook weleens klassieke muziek gedraaid, waarbij bijv. een tactiele bezigheid volgt.
Zowel jong als oud wordt betrokken bij de verschillende activiteiten. Materiaal o.a. papier, foam ballen, voile doeken, linten, parapluutjes, spiegels, grappige sloffen, belletjes, klankstaven, trommels, pollepels, schudkokers etc. Er wordt ingegaan op het seizoen, het weer…de muzikale tegenstellingen komen uiteraard ook aan bod. Ze worden beleefd, en ook benoemd voor de ouders.
En is het uur bijna om dan eindigen we met iets rustigs, waarna het zwaailiedje volgt.
De liedjes worden altijd meegegeven en aan het eind van de cursus krijgen de kinderen en de bewoners van het E & E Gasthuis een heus diploma

Deel de activiteit met vriendjes en vriendinnetjes

Overig

Deze activiteit is: Betaald

Doelgroep: 0-3 jaar, Ouders.

Het wordt georganiseerd door: De Kotertjes

Bekijk meer activiteiten

Samen muziek maken in de Doe maar mee band

Doe Maar Mee Band

11 april 2024
11 april 2024
16:45
Culemborg
Betaald
Live

Doelgroep: Alle leeftijden.

Doe Maar Mee Band

11 april 2024
11 april 2024
13:15
Ruurlo
Betaald
Live

Doelgroep: Alle leeftijden.