Reinaert de V. (7+)

Datum en tijd

De activiteit begint om 19:00 :uur op 13 april 2024

Waar?

Eventlocatie: Amare
Zaalnaam: Danstheater
Plaatsnaam: Den Haag
Provincie: Zuid-holland

Beschrijving activiteit

In Reinaert de V. wordt met poppenspel, dans, muziek en zang het oerverhaal over Reinaert de Vos nieuw leven ingeblazen.

Schrijver Simon van der Geest, bekend van zijn met de Gouden Griffel bekroonde jeugdboeken Dissus en Spinder, bewerkt de middeleeuwse satire tot een klimaatrechtszaak waarin de ‘gelijkhebbers’ verleid worden tot corruptie, de jeugd opstaat tegen de oude garde en de dochter van Reinaert uiteindelijk zegeviert.

Het verhaal
Op de hofdag van Koningin Nobel klagen alle dieren over de kwaadaardige streken van Reinaert de Vos. Bruun de Beer en Tibeert de Kater worden erop uitgestuurd om hem te dagvaarden, maar Reinaert zet hen dat lelijk betaald. Pas als zijn dochter Rosseline aandringt, verschijnt hij aan het hof. Alles pleit tegen hem, maar de listige vos weet koningin Nobel met een subliem verhaal én een gerucht over een schat te overtuigen van zijn onschuld.

Recensies
Reinaert de V. is oprecht leuk, mooi en goed te volgen. Poppenspeler en choreograaf Duda Paiva maakte geweldige kostuums, een soort draagbare poppen, voor figuren als Bruun de Beer en Tibeert de Kater, die qua mimiek weergaloos zijn. De zangers brengen deze effectief tot leven.” ★★★★★- De Volkskrant

“Naar de expressieve schuimrubberen poppen, maskers en kostuums van Duda Paiva Company wil je blijven kijken. De zangers en poppenspelers laveren tussen mens en dier: hier een leeuwenkop en berenpak, daar een kater met één mensenarm en één klauw. Hun treffende dierlijke motoriek maakt het helemaal af. Het flexibele schuimrubber is een sterke dramaturgische troef: ontroerend is het moment waarop Reinaerts dochter Rosseline haar handpop van een klein vosje tot een vormloze bal vouwt en aan haar vaders voeten achterlaat.” ★★★★ – NRChttps://youtu.be/nzDyBJfm1wE

 

Deel de activiteit met vriendjes en vriendinnetjes

Overig

Deze activiteit is: Betaald

Doelgroep: 7-8 jaar, 9-12 jaar.

Het wordt georganiseerd door: Stichting Amare

Bekijk meer activiteiten

Samen muziek maken in de Doe maar mee band

Doe Maar Mee Band

11 april 2024
11 april 2024
16:45
Culemborg
Betaald
Live

Doelgroep: Alle leeftijden.

Doe Maar Mee Band

11 april 2024
11 april 2024
13:15
Ruurlo
Betaald
Live

Doelgroep: Alle leeftijden.