Doe Maar Mee Band

0d5c77e0-00c7-4e14-9516-7fa956063bd6

Wat is de Doe Maar Mee Band?

De Doe Maar Mee Band is speciaal opgezet om connectie te maken tussen muziekverenigingen en scholen. Door elkaar op te zoeken kan iedereen ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken en in de Kindermuziekweek een knallend optreden geven. Ook als je nog geen instrument speelt kun je meedoen door te zingen, te dansen en bodypercussie te spelen. Het optreden kan gegeven worden op school, de muziekschool, in het park of op de trappen van het gemeentehuis.

In samenwerking met verschillende partijen stellen wij gratis repertoire beschikbaar met onder andere het Kindermuziekweeklied. Er zijn partijen voor kinderen die nog geen instrument kunnen spelen en kinderen die muzikaal al wat verder zijn. Dit repertoire vind je op: www.musidesk.nl/doemaarmeeband

Groot optreden
Als er in een regio een aantal kleine Doe Maar Mee Bands zijn ontstaan kijken wij, vanuit de Kindermuziekweek, samen met jullie of we de bands samen kunnen voegen tot een grotere Doe Maar Mee Band. Het is dus belangrijk dat jullie je aanmelden! Wie weet treed jij met jullie band, koor of orkest dan wel op in een grote gezamenlijke Doe Maar Mee band op een bijzondere locatie tijdens de Kindermuziekweek.

Aanmelden
De kleine (lokale) optredens organiseren jullie zelf. Dat kan heel eenvoudig! Zoek een school in de buurt, neem contact op met de lokale muziekvereniging, vraag de cultuurcoach in jouw regio of kijk wie er aangesloten zijn bij de Muziektafels.
Als jullie elkaar hebben gevonden kunnen jullie je met 2 of meer partijen aanmelden op onze site (een schoolklas en een jeugdorkest, een koor en een schoolklas, etc.).

Door je aan te melden kunnen wij zien hoeveel bands er in een regio zijn. Bij voldoende aanmeldingen in een regio helpen wij jullie om gezamenlijk één grote Doe Maar Mee Band te vormen.

Vloggen
In deze periode, vanaf januari 2023, starten de kinderen uit groep 7 en 8 in samenwerking met de filmhubs Noord/Oost/Zuid/Nederland met het vloggen over hun eigen repetitieperiode en het optreden.

‘Laat zien hoe jij thuis oefent voor de kat, of hoe je met je beste vriendjes die lekkere groove speelt. Of laat ons zien hoe jij die enorme contrabas vervoert!’

Door het vloggen verwachten we veel engagement te ontwikkelen en ook media-aandacht te krijgen.

Tips
-Als je samenwerkt met een muziekvereniging of school dan kan je gebruik maken van elkaars kennis en middelen (instrumenten en muziek).

-Organiseer na schooltijd (op school of bij de vereniging) een repetitiemoment voor de leerlingen en vraag een lokale muziekaanbieder om de leerlingen te helpen bij het oefenen.

Belangrijk!
Als je iets met muziek doet voorafgaand of tijdens deze weken, tag ons dan in de social media met #kindermuziekweek. Zo kunnen we met elkaar laten zien hoe leuk en belangrijk muziek is.

Om jullie een beeld te geven van het succes van de editie in Gelderland, zie hier de aftermovie van de Doe Maar Mee Band bij Paleis Het Loo.

 
 

Doen jullie mee? Dan vormen we samen de grootste band van Nederland!

Meld je hier aan en doe mee!