Kindermuziekweeklied

Kindermuziekweeklied 2024: Energie!

123ZING en de Kindermuziekweek presenteren het  Kindermuziekweeklied 2024: ‘Energie!’ geheel passend bij het thema van 2024.

‘Energie’ is geschreven door Jan Groenteman – winnaar van de Willem Wilminkprijs 2022 en genomineerd voor 2023. De Willem Wilminkprijs is een vakjuryprijs voor het beste kinderlied.

Het Kindermuziekweeklied wordt gezonden door Duron, finalist van het Junior Songfestival 2023. Zijn reactie toen wij hem vroegen of hij dit leuk vond:

“Supergaaf dat ik dit jaar de zanger ben. Met het nummer ‘Energie’ hoop ik kinderen te inspireren om iets met muziek te gaan doen”

In samenwerking met onze educatieve partner 123ZING is het lied inmiddels opgenomen en wordt er weer een mooi gratis lespakket gemaakt voor scholen. Vanaf nu kunnen orkesten al beginnen met oefenen van het lied voor de Doe Maar Mee Band met behulp van de gratis meespeelvideo en arrangementen – deze zijn geschikt voor allerlei instrumenten en orkesten van ieder niveau.

Het gratis lespakket is per 1 maart 2024 gratis beschikbaar voor scholen, muziekverenigingen, orkesten, culturele instellingen en iedereen die het leuk vindt om met ‘Energie!’ aan de slag te gaan! Vanaf dan zijn ook de videoclip en muzikale extra’s zoals dans, bodypercussie, boomwhacker arrangement beschikbaar.

Doe Maar Mee Band
Doe je in 2024 mee met de Doe Maar Mee Band? Dan kun je het repertoire hiervoor vinden via onze partner Musidesk waar eind december alle bladmuziek van educatieve partners op komt te staan. www.musidesk.nl

Het materiaal dat je nodig hebt om het Kindermuziekweeklied 2024 te oefenen staat nu al voor je klaar in de leeromgeving van onze educatieve partner 123ZING. Van de meespeelvideo spelenderwijs orkest, een spelenderwijs- en jeugdorkestarrangement, klassiek orkestarrangement, een slagwerkorkest arrangement, mp3’s (met en zonder zang) tot aan de de liedtekst en partituren in PDF en XML.